Hoe kies je het juiste tennisracket en de correcte snaren?

Hoe kies je het juiste tennisracket en de correcte snaren?

24 apr. 2021

Hieronder vind je meer informatie over het kiezen van een juiste tennisracket en de correcte snaren! Vergeet niet om deel te nemen aan de acties (geldig tot en met zaterdag 15/05).

Babolat Pure Strike Racket Final

HOE KIES JE HET JUISTE RACKET?

Allereerst moet je weten welke type speler je bent. Ben je een recreatieve speler dan raden we je aan voor een kop zwaar racket of let je meer op je techniek dan is een even-balanced of een kop licht racket meer geschikt. Bladgrootte is ook een belangrijke factor bij het kiezen. Er is een algemene regel die zegt: hoe groter het bladformaat, hoe meer kracht je verkrijgt en hoe kleiner het bladformaat, hoe meer balcontrole je hebt. Zoals je ziet zijn er veel factoren die meespelen bij het kiezen van een juiste racket. Kom langs in onze winkel om persoonlijk geholpen te worden en te kiezen voor een racket dat past bij jouw speelstijl.

Sddefault

WANNEER MOETEN DE SNAREN VAN JE RACKET VERVANGEN WORDEN?

Afhankelijk van je speelstijl, weersomstandigheden en intensiteit voel je vooral zelf aan wanneer je minder controle en kracht je hebt op jouw slagen. Er is een algemene regel die zegt: het aantal keer dat je speelt per week is het aantal nieuwe besnaringen per seizoen. Via de onderstaande link kan je een afspraak boeken en helpen we je bij het kiezen van nieuwe besnaring die past bij jouw speelstijl.

HOEVEEL SPANNING STEEK IK OP MIJN SNAREN?

Hoe lager het aantal kilo op je snaren, hoe hoger de krachtovergave op de bal is wat zorgt voor meer speelcomfort. Het gemiddelde ligt tussen de 23kg en 25kg. Hoe hoger de spanning, hoe meer controle en precisie. Dit hangt af van je speeltechniek.

Post 04 05 21 2

De actie is afgelopen! 

DOE MEE & WIN :https://www.instagram.com/p/CO...

Post 04 05 21 3

De actie is afgelopen!

BOEK JE AFSPRAAK EN LAAT SNAREN BESPANNEN: https://www.sportlauwers.shop/...

Deel Tennis Actie Nwb 5
Deel Tennis Actie Nwb 2
Deel Tennis Actie Nwb 7